Pink Bobblehead Bunny

Friday, November 22, 2013

İzledim - Benim Dünyam vs. Black •_•

İşte beklenen film, bayadır benimle ağlayacak kimse bulamadığım için gidemediğim "Benim Dünyam"a sonunda gidebildim. Arkadaşlarımın uyarıları ile yanımda selpak ve su ile filmde yerimi aldım ve dedikleri kadar da ağladım :( Bir yandan ağladım bir yandan da bazı hayıflandığım, şikayet ettiğim şeylerden utandım.. Hayatı böyle olan insanlar var gerçekten ve çok zor olduğunu iliklerime kadar hissettim..
Bu izledim bölümünü karşılaştırmalı yapacağım, bu yazımı yazıyorum ama taslaklarda bırakıyorum, en kısa zamanda da yabancı versiyonu olan "Black"(2005) filmi izledikten sonra yorumlarım gelecek..

Evet Black'i de izledim, öncelikle bunda ağlamadım, bazı hareketleri de biraz abartılı buldum ama tabi daha önce böyle bir insanla karşılaşmadığım için abartı mı yoksa olması gerekeni mi o bilemiyor insan. Bir de gerçekten dil de çok önemli yaa, dil hintçe ingilizce karışıktı, dolayısıyla altyazı okumam gerekti çok fazla, bu sebeple de belki de beni ağlatamadı, benim dünyamdaki gibi dokunmadı içime.. Ama şunu da söylemekte fayda var, uyarlama dedik ama tamamen aynı 2 film de, espriler bile alınmış yani Black'ten dolayısı ile o biraz değişik hissettirdi, bari bazı yerleri değiştirseydik falan diye bile düşündüm izlerken.. Aşağıda yorumlar ve fragmanlar var, herkese keyifli hafta sonları diliyorum :*

Benim Dünyam
Puanım: 7.8
IMDB Puanı: 7.0

Yönetmen:

 





Black
Puanım: 7.4
IMDB Puanı: 8.0

Yönetmen:

 



8 comments:

  1. Filmi izlerken aynı şeyler benim de aklımdan geçti :) Filmi uyarlamaktan ziyade kopyalamışlar gibi geldi bana da ama yine de aynı dilde izlemek kalbimize daha güzel bir dokunuş olmuş :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben önce benim dünyamı izlediğim için anlamamıştım birebir mi oldu noldu diye :D ama Black'i izleyince dedim yok artık :D

      Delete
  2. Bende de tam tersi hisler oluştu biliyo musun, Black çok daha iyiydi diye düşünüyorum, belki de ilk önce onu izlediğimden ve kopya oluşu hoşuma gitmemesindendir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olabilir fundacım, belki de ben de öyle hissederdim önce Black'i izleseydim.. Bi de ne olursa olsun sonuçta neler olacağını biliyordum, bildiğim bir filmin beni ağlatabilme ihtimali gerçekten çok küçüktü zaten :)

      Delete
  3. ikisini izleyen sinemasever bi arkadaşım copy paste olarak yorumlamıştı :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok güzel bir yorum olmuş gerçekten, katılıyorum :)

      Delete
  4. Yaaa alinti olayini hiiic ama hiiiiic sevmiyorum :( fakat beren saat guzel rol yapmis baksana fragmanda bile izlerken sasiriyorum parisim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakkatten güzel oyunculuktu, Black'i izlemediysen git benim dünyama ve hayranlıkla izle canım Mia'm :*

      Delete

Yorumlarınız içerisinde blogunuzun / sitenizin linkini vermemenizi rica ederim.. Link verilen yorumlar yayınlanmayacaktır.