Pink Bobblehead Bunny

Saturday, October 15, 2011

Neden böyle bir blog açtım ?

      Bir buçuk aydır bir ERP programını ve iş hayatını öğrenmeye çalışıyorum, evet 23 yaşıma kadar okul okudum ama şu bir buçuk ayda öğrendiğim şeylerin haddi hesabı yok, bu kısım çok başkaymış cidden, iş hayatı nedir, bi işletmeniz varsa nelere ihtiyaç duyarsınız, işleri nasıl organize edersiniz yada etmelisiniz gibi bir sürü konu var işin içinde. Dolayısıyla bir sürü şey öğrenmem gerekiyor, Örneğin; CRM nedir, Tedarik zinciri nedir, Üretim nedir vs gibi milyon tane konu var, e bende sadece okuyunca işin içine giremiyorum gibi hissediyorum, dedim ki bari öğrendiğim şeyleri yazıyım ..
      Hem bana faydası olsun , elimde döküman olsun, hemde gördüm ki bu işleri bilmeyen bir sürü insan var, belki bir kaç kişide olsa benim sayemde bir iki bişey öğrenir..  Bu giriş yazımın ardından en yakın zamanda başlıyorum deneyimlerimi yazmaya, beni bekleyin ;) İyi günler :)

8 comments:

  1. Sanırım Endüstri Mühendisliği mezunusun sevgili Ribel?

    ReplyDelete
  2. Hayalin Derinlikleri; yok matematik bölümü mezunuyum :)

    ReplyDelete
  3. Oda güzelmiş. :) Bahsettiğin mevzular ilgimi çeken ve uğraştığım şeyler. Daha çok Endüstri Mühendisliği disilini içinde ele alınan konular. Ben E.m öğrencisiyim ama çalışıyorumda aynı zmanda bi danışmanlık şirketinde. Hem bölümmle alaklaı işler yapıyorum hemde bu mevzuda yazılım yapıyorum. Küçük ERP'cikler çalıştığım yer için. Dikkatimi çekti sen yazınca. Yazmamıştım ama okudumuştum. İstanbulda işe girmiştin sanırım. Ayakkabı almıştın hatta vs :) Sana başarılar dilerim sevgili Ribel.
    Belki gereksiz oldu ama kendimden söyleme ihtiyacı hissettim birden, niye sorduğumu açıklamak için :)

    ReplyDelete
  4. yok biliyorum seni, açıklama için saol :) bizim işyerindede var bitane endüstri mühendisi, ama niye bilmem 4 tane matematikçi olduk şirkette, seviyolar matematikçilei bu işlerde sanırım :) evet aynen ayakkabı almıştım ehehe :) yönetici adayı olarak girdim güya ama ona kadar çok yolum var hissedebiliyorum, bilmediğim çok şey var çünkü cidden , çok sektör var ve çok ayrıntı var, Allah bize kolaylık versin :)

    ReplyDelete
  5. Ribelloşum geldim! :)

    geç oldu ama buralarda değildim biliyorsun :(

    ama hep aklımdaydın ve ben yokken blogu açmışsın ama yetiştim ayıca süper bi isi bulmuşsun çok sevindim buna :)

    yeni blogun hayırlı olsun meleğim. hem bak yazarken iyice pekiştirmiş olursun. her açıdan iyi oldu senin için bak çok sevindimm :)

    ayrıca burayı açtın diye diğer blogunu boşlama üzülürüüz özleriiiz :(

    ReplyDelete
  6. Miacım bilmem mi, bende buralarda olamıyom hafta içi pek anlıyorum artık herkesi :) yok yok öbür tarafı ihmal etmem , hafta da bir oraya da dökerim içimi :)

    ReplyDelete
  7. ribell'imm

    kendimi okula başlamış gibi hissettim =))hadi o zaman dersler başlasın =))

    cennebazzz

    ReplyDelete

Yorumlarınız içerisinde blogunuzun / sitenizin linkini vermemenizi rica ederim.. Link verilen yorumlar yayınlanmayacaktır.