Pink Bobblehead Bunny

Tuesday, July 30, 2013

Philips Çorba Ustasında Mercimek Çorbası Yapımı ...

Herkese Merhaba,

Çalışan bir bayan olunca çorba yapmak eziyet oluyor gerçekten, zaten düzgün bir çorba yapmak da normalde zahmetli ve uzun bir iş olunca ben de Philips'in Çorba Ustasını aldım. Yanında verdikleri yemek kitabında da klasik mercimek çorbası olmayınca başladım denemeler yapmaya, 3. seferinde herkesin çok beğendiği çorbaya ulaştım ve tarifi aşağıdaki gibi..


Malzemelerimiz

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet patates
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre biraz karabiber ve pul biber
  • Nane
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Zeytinyağı
Yapılışı

Yeşil mercimeği 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz,  bu arada patateslerimizi  küçük küpler şeklinde kesiyoruz, makine zaten onları öğütecek ama çok büyük doğramamakta fayda var.
İlk etapta Çorba Ustasının içine suyu, mercimeği, patatesi, tuzu, biraz karabiber ve isteğe göre pul biberi atıyoruz. İlk program olan tanesiz çorba programına atıyoruz ve kendisi 20-25 dk içerisinde pişirmeyi tamamlayarak uyarı veriyor. Sonrasında bir küçük tavada yağ ve salçayı ve naneyi kavuruyoruz , oluşan bu sosu da pişen çorbamızın içine atarak 5. program olan manuel karıştırmaya gelerek 2-3 dk kadar karıştırıyoruz sos ile çorbayı..
İşte bu kadar :)
Çorbanızı afiyetle içebilirsiniz :)

9 comments:

  1. Gelinin kendisinden bir adet Pilipis Çorba Makinesi... Alkışlıyoruz :P

    ReplyDelete
  2. Yeni evime hediye, şundan isteyeyim bari:) Fiyatı nedir acep:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampanyası vardı ben 150ye almıştım ama normal fiyatı sanıyorum ki 200tl civarında arkadaşım :/

      Delete
  3. Bi ara çok heves ettim alsam mı diye.. hem bebeğim için hem çalışan anne olduğum için rahatlık olur diye ..ama kısmet olmadı
    biraz daha uygun olsaydıfiyatı belki daha iyi olurdu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerçekten büyük rahatlık yaa, hele de çocuk için bir sürü sebze çorbası yapılabilir, ama dediğiniz gibi biraz pahalı, indirimlerini takip etmek gerekebilir..

      Delete
  4. geçenlerde bir teknoloji marketinde gördüm ve almak istedim ama eşim hemen itiraz etti, çorbayı da makinelere mi yaptıracaksın diye:)
    ama bu yorumlarını görünce gidip bir tane edineceğim sanırım:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya çorba aslında baya zaman alan bir yemek, başında durup sürekli karıştıracaksın ki güzel olsun, süzmek soslamak derken, rahat 30-40dk gidiyor insanın, vakit kazanmak açısından bu makine çok güzel, en azında orda çorba kendi kendine pişerken sen diğer yemeklerini yapabiliyorsun.. Teknoloji hayatınızı kolaylaştırıyorsa güzel :D

      Delete
  5. Başka tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
    Ben kırmızı mercimek denedim sadece 2 kez ve de bence sonuç mükemmel :)

    ReplyDelete

Yorumlarınız içerisinde blogunuzun / sitenizin linkini vermemenizi rica ederim.. Link verilen yorumlar yayınlanmayacaktır.