Pink Bobblehead Bunny

Friday, August 23, 2013

İzledim - Jobs :)

Selamlar,

Aslında çıktığı gün gidecektim ama fırsat bulamadım bi türlü en sonunda 20 Ağustos'ta gidebildim.. Bir çok insanın beğenmeyeceği bir film bence ama ben iyi puan vereceğim çünkü bu aslında zevk meselesi, ben yazılımcı olduğum için, ordaki hallerinde kendimi gördüğüm, ortamın çok tanıdık geldiği herşeyin güzel anlatıldığı bir film olduğu için sevdim ben çok. Tek sıkıntım yanlış yerde bitmesi.. İzleyen herkes de bunu hissedecektir, insan bir istiyor Mac çıksın bir Iphone gözüksün ucundan azıcık ama  yok çat diye bitiyor, ve kalan kısım yazıyla anlatılıyor.. Ashton Kutcher da seçilebilecek en iyi Steve Jobs'muş ayrıca, çok çok çok başarılıydı. Herkesin en azından çalışma disiplini ve düşünme sistematiğinin nasıl olması gerektiğini görmek için bile gitmesi gerekiyor bu filme diye düşünüyorum, bu benim naçizane fikrim tabi.. 

Puanım: 7.3
IMDB Puanı: 5.4

Yönetmen:

 


Sunday, August 18, 2013

İzledim - Bir Kaç Film Birden ;)

Selam Herkese,
Bu aralar baya film izledim, hepsini bu postta paylaşıyım istedim, sürekli zaman bulamıyorum çünkü yazı yazmaya.. Başlayalım bakalım ..

The Colony (2013)
Heryerin buzla ve karla kaplandığı bir dünyada insanların yiyecek bulmak ve hayatta kalmak için neler yapabileceğini anlatan bir film. Gerildiğiniz, yerinizden sıçradığınız anlar olabiliyor, zaten çok uzun olmayan film izlerken akıp gidiyor.. 

Puanım: 6.0
IMDB Puanı: 5.2

Yönetmen:





Side Effects (2013)
Kesinlikle çok beğendiğim bir psikolojik film oldu bu, önce ne oluyor diyorsunuz, ama sonrasında herşey netleşiyor ve vayy be diyorsunuz, yani en azından ben öyle dedim.. Adından da anlaşılabilceği gibi bir ilacın yan etkilerinin insanlara neler yaptırabileceğini anlatan bir film, ayrıntı verip filmi mahvetmek istemiyorum fragman aşağıda ;)

Puanım: 7.0
IMDB Puanı: 7.2

Yönetmen:







Mama (2013)
Kesinlikle gece izlenmemesi (ya da belkide izlenmesi) gereken bir film, hakkını verip korkmak için gece izlemek gerekebilir bilemiyorum, evde o çocukların her an ordan burdan zıplayacağı hissi bile korkmanızı sağlayabilir. Daha 1 yaşına bile gelmeyen bir çocuğun , 5 yaşındaki ablası ile 5 yıl boyunca kendi başlarına vahşi bir ortamda kalmaları sonucunda normal hayata ayak uydurma süreçlerini anlatan bu filmi bence izlemelisiniz ;)

Puanım: 6.5
IMDB Puanı: 6.3

Yönetmen:

 







Moonrise Kingdom (2012)
Bu film hakkında çok fazla yorum yapamayacağım sanırım, çok aradayım ama şuna eminim ki imdb'de bukadar yüksek puanı alması gereken bir film değildi diye düşünüyorum, genel olarak eğlenceliydi ve değişikti diyebilirim ama..

Puanım: 6.0
IMDB Puanı:7.8

Yönetmen:

 








Midnight in Paris (2011)
Nickimden de anlaşılabileceği gibi Paris'i çok seviyorum ve bu filmi izlemek kesinlikle çok iyi geldi bana, Paris'te geçiyor olması benim filmi sevmeme yetti de arttı bile ama şöyle bişey var ki bu filmin başrolunde  değil de başka bir oyuncu olmalıymış izlenimi veriyor izlerken, ne biliyim sırıtmış gibi geldi bana.. onun dışında gayet beğendim ben :)

Puanım: 7.5
IMDB Puanı: 7.7

Yönetmen:

 



Thursday, August 15, 2013

Blogunuzdaki Yazıları Renkli Seçin :)

Merhabalar,
Faydalı bir yazı ile daha karşınızdayım , bunu sevgili Devrim'in maili üzerine yazmaya karar verdim.. Kendisinin sorusu "Sizin blogunuzdaki bir yazıyı seçmeye çalıştığımda pembe renkli seçiyor, bunu nasıl yapabilirim ? ", İşte cevabı aşağıda :)

Burda olduğu gibi seçim yapınca pembe oluyor.

Öncelikle sayfamıza bir Javascript kod eklememiz gerekiyor bunu yapmak için, Javascript kodu eklemek için resimlerde yazılan adımları takip edebilirsiniz.

1. Adım : Blogumuza girip, ekranımızı düzenlediğimiz kısma gidiyoruz..

2. Adım : Sitemize html/javascript blogu ekliyoruz.

3. Adım: Aşağıda yazılı olan kod blogunu
Content kısmına yapıştırıyoruz ve başlık kısmını boş bırakıyoruz.

<style type="text/css">
::-moz-selection{ background: #FF5E99; color:#fff; text-shadow: none; }
::selection { background:#FF5E99; color:#fff; text-shadow: none; }
</style>


Yukardaki kodda # ile başlayanlar renklerin html kodu, istersenin bu siteden istediğiniz rengin kodunu bulabilirsiniz. Benimkinde background'un yanındaki #FF5E99 pembe renk bu arka plan rengi, color'un yanındaki #fff ise beyaz rengin kodu , seçimi yaparken seçtiği metnin arkaplanını pembe yaparken, metnin kendi rengini beyaz yapsın demek oluyor bu, siz istediğiniz şekilde bu renkleri değiştirebilirsiniz.
Yardıma ihtiyacınız olduğu durumlarda pariss.in.me@gmail.com mail adresinden bana ulaşabilirsiniz.


Wednesday, August 7, 2013

Mutlu Bayramlar..


Herkese mutlu , huzurlu, sağlıklı ve adalet dolu günler ve bayramlar diliyorum..
İyi Bayramlar..


Thursday, August 1, 2013

IOS 7 Hakkında..

Apple sonbahar ayında tüm kullanıcılarına açması beklenilen IOS 7 yi 10 Haziranda duyurmuştu.. Ben ilk beta sürümleri yükleyebilecek kadar cesur olmadığımdan bir iki sürüm bekledim ve beta3 ü kurdum geçen hafta, zaten 29 Temmuz'da da beta 4 yayınlanmasıyla ona geçiş yaptım.. Merak edenler için kendi ekranımdan bir kaç görüntü paylaşacağım ve sormak istedikleriniz var ise elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım ama bu konuda benim de sürekli takip ettiğim http://www.iphoneturkey.biz ve http://www.sihirlielma.com/ sitelerinden de ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Özellikle IOS 7 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular yazısı gerçekten bir çok şey hakkında fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Ben genel olarak sevsem de, arka plan resminin ve uygulamaların ekrana sığmak/ yerleşmek adına sürekli milimetrik hareketler ile hareket etmesi beni rahatsız eden sanırım tek şey. Onun dışında şuan ufak tefek hatalar olsa da giderilmeyecek şeyler değil, bu sebeple benden geçti ios 7 :)
Apple'ın da ios 7 ile ilgili güzel bir sitesi var oradan da ekranları inceleyebilirsiniz, site için tık tık ..

Kilit Ekranım

Şifre ve Sayısal Klavye Görünümü
Ana Ekranım 

Control Center / Kontrol Merkezi

Notification Center / Bildirim Merkezi